PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ELM327 Kullanımı Hk.



ABK
20 Haziran 2013, 17:53
Arkadaşlar selam,

Yurtdışından bir kampanya ile 5$ civarına ELM327 aldım. Android ve IOS cihazlarım var. Torque uygulamasını yükleyeceğim.

[Only Registered Users Can See Links]

Bu cihazı Fiat EcuScan ve Fiat Multi EcuScan ücretsiz sürümleri ile kullanmak için yapmamız gereken özel bir işlem var mıdır?

Yoksa direk kullanılabilir mi?

Sensei
20 Haziran 2013, 18:58
Arkadaşlar selam,

Yurtdışından bir kampanya ile 5$ civarına ELM327 aldım. Android ve IOS cihazlarım var. Torque uygulamasını yükleyeceğim.

[Only Registered Users Can See Links]

Bu cihazı Fiat EcuScan ve Fiat Multi EcuScan ücretsiz sürümleri ile kullanmak için yapmamız gereken özel bir işlem var mıdır?

Yoksa direk kullanılabilir mi?

eşleştirip direk kullanabilirsinde senin ne işine yarayacağını tam olarak bilemiyorum :)

Luc
20 Haziran 2013, 19:07
Ecu scan ile bluetooth baglantida sorun oluyor yazma islemi yaptiginda.

Blutooth daha cok torque ile anlik bilgi almak ve arizalari tespit edip giderdikten sonra silmek icin birebir.

Ben torque kullaniyorum ve aracin herseyini logluyorum gayet kullanisli.

Mes ve fes icin usb daha iyi olur.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

Luc
20 Haziran 2013, 19:08
Ecu scan ile bluetooth baglantida sorun oluyor yazma islemi yaptiginda.

Blutooth daha cok torque ile anlik bilgi almak ve arizalari tespit edip giderdikten sonra silmek icin birebir.

Ben torque kullaniyorum ve aracin herseyini logluyorum gayet kullanisli.

Mes ve fes icin usb daha iyi olur.

Birde torque ile fast connection calistirabilirsen adaptoru cihaz iyi demektir.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2



Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

ABK
21 Haziran 2013, 22:56
Ecu scan ile bluetooth baglantida sorun oluyor yazma islemi yaptiginda.

Blutooth daha cok torque ile anlik bilgi almak ve arizalari tespit edip giderdikten sonra silmek icin birebir.

Ben torque kullaniyorum ve aracin herseyini logluyorum gayet kullanisli.

Mes ve fes icin usb daha iyi olur.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

Anladım arızaları görsem bile yeter, cevap için teşekkürler..

Ayberk0616
27 Haziran 2013, 15:45
Arkadaşım almış ELM 327 süper mini
Dün bağaldık arabama çok uyduruk birşey gerçi 30-40 tlye bişey beklememek gerek :)
Afr okumuyor
Egt okumuyor
hp değeri saçma sapan rampa aşşağıya 160-170 rampa yukarı 80-90 hp görüyor
büyük ihtimal uydu üzerinden hızlanmaya göre hp değeri söylüyor

yapılabilecek işler

hata kodu silersin
Turbo basıncını psi olarak görürsün
motor sıcaklığı
motora giren havanın sıcaklığı

Açıkcası afr ve egt görebilsek bende almayı düşünürdüm ama bunlar gözükmüyor :/
Bu sebeple bi işe yaramaz zaten normal atmosferik arabada afr egt görmenin bi mantığı yok :)
Bu sebeple bu cihaz sadece hata kodu silmeye yarar başkada bi işe yaramaz :)

dicaser
04 Eylül 2013, 22:18
Arkadaşım almış ELM 327 süper mini
Dün bağaldık arabama çok uyduruk birşey gerçi 30-40 tlye bişey beklememek gerek :)
Afr okumuyor
Egt okumuyor
hp değeri saçma sapan rampa aşşağıya 160-170 rampa yukarı 80-90 hp görüyor
büyük ihtimal uydu üzerinden hızlanmaya göre hp değeri söylüyor

yapılabilecek işler

hata kodu silersin
Turbo basıncını psi olarak görürsün
motor sıcaklığı
motora giren havanın sıcaklığı

Açıkcası afr ve egt görebilsek bende almayı düşünürdüm ama bunlar gözükmüyor :/
Bu sebeple bi işe yaramaz zaten normal atmosferik arabada afr egt görmenin bi mantığı yok :)
Bu sebeple bu cihaz sadece hata kodu silmeye yarar başkada bi işe yaramaz :)

çok açık konuşmuşsun aga :D

Ayberk0616
05 Eylül 2013, 01:14
çok açık konuşmuşsun aga :D

millet boşuna para vermesin diye söyledik açık açık:)

ABK
08 Eylül 2013, 14:44
LPG'li araç kullanıyorum, bugün bağladım. Android cihazım üzerinden arızaları okumasını sağladım. LPG ile ilgili arızaları görünce temizle dedim ve arıza lambam an itibariyle yanmıyor.

Luc
09 Eylül 2013, 00:02
millet boşuna para vermesin diye söyledik açık açık:)

Aractan tum degerleri alabilmek icin setup'in iyi yapilmasi gerekiyor ayberk.

Deniz seviyesinden yuksekligin, aracin agirligi, motor hacmi, kullandigin yakit vs. Bu ayarlari duzgun yaparsan cok iyi sonuclar elde edersin.

Ayarlari guncelleyerek asagida ki resimde ki gibi boost'u bar olarak gorebilirsin en basitinden.

Ayrica sirf fiat icin ozel yazilmis bir aplikasyonda mevcut. Incelemenizi oneririm arkadaslar.

Kendi aracimdan bir iki gorsel paylasayim bende.



Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

ABK
09 Eylül 2013, 00:38
Aractan tum degerleri alabilmek icin setup'in iyi yapilmasi gerekiyor ayberk.

Deniz seviyesinden yuksekligin, aracin agirligi, motor hacmi, kullandigin yakit vs. Bu ayarlari duzgun yaparsan cok iyi sonuclar elde edersin.

Ayarlari guncelleyerek asagida ki resimde ki gibi boost'u bar olarak gorebilirsin en basitinden.

Ayrica sirf fiat icin ozel yazilmis bir aplikasyonda mevcut. Incelemenizi oneririm arkadaslar.

Kendi aracimdan bir iki gorsel paylasayim bende.



Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

Abi Torque'mi bu :) Bana da lazım bu program henüz ücretli alıp almamaya karar vermedim. Bende ScanMaster Lite kullanıyorum ücretsiz..

Ayberk0616
09 Eylül 2013, 19:32
Aractan tum degerleri alabilmek icin setup'in iyi yapilmasi gerekiyor ayberk.

Deniz seviyesinden yuksekligin, aracin agirligi, motor hacmi, kullandigin yakit vs. Bu ayarlari duzgun yaparsan cok iyi sonuclar elde edersin.

Ayarlari guncelleyerek asagida ki resimde ki gibi boost'u bar olarak gorebilirsin en basitinden.

Ayrica sirf fiat icin ozel yazilmis bir aplikasyonda mevcut. Incelemenizi oneririm arkadaslar.

Kendi aracimdan bir iki gorsel paylasayim bende.



Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

biz beceremedik abi :/

Luc
09 Eylül 2013, 23:41
Abi Torque'mi bu :) Bana da lazım bu program henüz ücretli alıp almamaya karar vermedim. Bende ScanMaster Lite kullanıyorum ücretsiz..

Mailini pm at gondereyim.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

stilo67
01 Aralık 2013, 11:59
Uzun süredir kablolusunu kullanıyorum tavsiye ederım multıecuscan ile bir cok degerleri görebılırsınız aracınızın..tavsiye ederim..bir çok servise bu cihaz sayesınde gitmeme gerek kalmadı..

ABK
01 Aralık 2013, 12:06
Valla benim torpidoda duruyor ihtiyaç olursa kullanıyorum Android üzerinden :)

Acurol
01 Aralık 2013, 14:06
Şunu modifiye eden bi konumuz yokmuydu bizim bulamadım bi türlü.

tyilgin
01 Aralık 2013, 23:58
Mailini pm at gondereyim.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

bende alabilirmiyim ???

Luc
02 Aralık 2013, 00:49
bende alabilirmiyim ???

Tabi ki. Mail adresi rica edeyim.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

kimberyalı
13 Ocak 2014, 01:28
bende elm 327 kullanıyorum,lpg den dolayı zaman zaman yanan motor ışığını söndürmek için ideal.Ancak anlıkyakıt tüketimi motor basıncı beygir gücü v.s ayaralarını yapamadım.yardımcı olabilir misiniz?

ABK
13 Ocak 2014, 09:47
bende elm 327 kullanıyorum,lpg den dolayı zaman zaman yanan motor ışığını söndürmek için ideal.Ancak anlıkyakıt tüketimi motor basıncı beygir gücü v.s ayaralarını yapamadım.yardımcı olabilir misiniz?

ELM327'yi hangi uygulama ile kullanıyorsunuz?

kimberyalı
13 Ocak 2014, 21:54
torque nin yazilimini indirdim google playden 5 dolara onu kullaniyorum

kimberyalı
14 Ocak 2014, 01:52
ELM327'yi hangi uygulama ile kullanıyorsunuz?

google playden 5 dolara Torque programını aldım.Türkçe olmayınca çok fazla kurcalamak istemedim

BURAK
01 Eylül 2014, 22:04
Konuyu hortlatıyorum ancak . Bana Fiorino ya bağlanabileceğim bir program lazım....

MustafayıldırıM
02 Eylül 2014, 08:43
Konuyu hortlatıyorum ancak . Bana Fiorino ya bağlanabileceğim bir program lazım....
telefonla mi pc ile mi hocam?

KinG777 Keyifli ve aktif forumlar diler...

BURAK
02 Eylül 2014, 12:29
telefonla mi pc ile mi hocam?

KinG777 Keyifli ve aktif forumlar diler...

Pc ile kardeşim.